Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз роздуває навколо Цушка цілу епопею - "чотири справи"!

Вівторок, 19 червня 2007, 10:35

Голова Верховної Ради Олександр Мороз заявив, що Генпрокуратура закрила кримінальні справи, порушені щодо міністра внутрішніх справ Василя Цушка.

Про це він заявив в ефірі радіо "Ера", наголосивши, що "для них немає ніяких підстав", повідомляє Ліга.

"Виникає питання, як СБУ, так піклуючись про благополуччя країни, організовуючи прослуховування в кабінетах політиків, порушила цілих 4 кримінальні справи проти Цушка, що діяв у точній відповідності із законом?", - відзначив Мороз.

За його словами, багато хто виступав з критикою дій міністра внутрішніх справ, але ніхто не поцікавився, "чому приміщення було заблоковано зсередини".

"Чому кабінети зі співробітниками були закриті, заблоковані зсередини, чому люди в цивільному при зброї були там і хто вони такі, і де представникам управління державної охорони передбачено в законі право блокувати роботу прокуратури або Конституційного Суду", - продовжив спікер.

"Чи голові цієї служби з відповідною репутацією виховувати голову Конституційного Суду, вимагаючи, щоб він не брав участі в засіданні? Що це, якщо не тиск, якщо не порушення Конституції і прав відповідних структур, і прав людини, зрештою?", - додав Мороз.

У свою чергу керівник прес-служби Генпрокуратури Олексій Бебель у коментарі "Українській правді" заявив, що раніше в. о. генпрокурора Віктором Шемчуком була видана постанова про порушення кримінальної справи щодо дій Цушка.

Дана постанова, за словами Бебеля, було оскаржено в Печерськом райсуді Києва, що прийняв рішення про незаконність даної постанови.

"Зараз ми вивчаємо законність даного рішення суду", - заявив представник Генпрокуратури.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування