Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціалісти почали вижимати з ЦВК представника опозиції

Вівторок, 19 червня 2007, 10:38

Представник Соцпартії Василь Богачук вимагає звернутися до президента віктора Ющенка з проханням відкликати Андрія Магеру з посади члена Центрвиборчкому.

З відповідною пропозицією Богачук виступив у вівторок з трибуни в залі засідань Верховної Ради.

"Вважаю, що потрібно внести постанову зі зверненням до президента відкликати його (Магеру) з членів ЦВК", - заявив Богачук.

Він аргументував свою пропозицію тим, що Магера "грубо порушив присягу".

"Він 26 грудня 2004 року розіслав листа за власним підписом, в якому членів ЦВК протиправно орієнтовано на здійснення зловживань службовим становищем на користь кандидата в президенти Ющенка", - зазначив Богачук.

"При цьому Магера – і все це встановлено і доведено Верховним Судом – 2 грудня залякував секретаря 126 ТВК, змушуючи грубо порушувати закон. Про це свідчать акти, складені в установленому законом порядку", - додав він.

Богачук наполягає, що такі обставини "призвели до суттєвих порушень виборчого законодавства та дають підстави вбачати в діях Магери перевищення наданих законом повноважень та зловживання службовим становищем".

Водночас проект постанови про дострокове припинення повноваження члена Центральної виборчої комісії зареєстрований у Верховній раді від депутатів 5 скликання "регіоналка" Валерія Матюха.

""

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування