Ющенко повертає Морозу його "бумажки". А Балога їздить в метро?

Вівторок, 19 червня 2007, 11:10

Секретаріат президента не прийняв до розгляду жодного закону, прийнятого Верховною Радою п'ятого скликання після 2 червня.

Про це у вівторок заявив глава секретаріату президента Віктор Балога, повідомляє прес-служба глави держави.

За його словами, всі документи законодавчого змісту повертаються в парламент автоматично, секретаріат їх навіть не розглядає: "Про юридичний аналіз цих законів чи, тим більше, підписання їх главою держави взагалі не йдеться".

Балога нагадав, що 2 червня вищі керівні органи "Нашої України" та БЮТ затвердили дострокове складення повноважень народними депутатами, обраними від цих політичних блоків.

Внаслідок цього, згідно з Конституцією, Верховна Рада стала неповноважною.

"Парламент п'ятого скликання, розпущений президентом, вже не може працювати як вищий законодавчий орган країни. Тому прийняті після 2 червня закони – це всього лише вільна творчість зібрання частини народних депутатів", - зазначив Балога.

"Глава держави не має правових підстав підписувати ці документи, а секретаріат – брати їх до розгляду. Перший закон, який візьме для опрацювання президентський секретаріат, надійде з Верховної Ради шостого скликання", - додав він.

При цьому Балога припустив, що імітація законотворчої активності парламенту вигідна насамперед Олександру Морозу та його соратникам-соціалістам.

"Про це говорять всі – від політологів і журналістів до людей в метро – що Олександр Олександрович, виставляючи щодня нові умови для остаточного припинення роботи ВР, апелюючи то до ЦВК, то до необхідності нових з'їздів "нашоукраїнців" і "бютівців", просто торгується за кращі умови участі у виборчій кампанії", - зазначив глава секретаріату.

"Він перетворив депутатів із більшості, які ухвалюють квазі-закони, на заручників своїх особистих прагнень. Це безперспективна і невдячна справа. Це як варити бульйон з поліна – юшки не буде", - додав він.

Крім того глава секретаріату зауважив, що фактично в країні вже розпочалася передвиборча кампанія, до якої долучилися і коаліційні сили, у тому числі й соціалісти.

"Невідворотність позачергових виборів 30 вересня зрозуміли навіть у віддалених селах. Тому слід припиняти спроби під виглядом законотворчості провести політичні оборудки та виторгувати преференції", - сказав Балога.

"Усім відповідальним силам потрібно діяти на об'єднання суспільства і країни, а не працювати на одноразові проекти. Це і буде індикатором відповідності слів до діла", – додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...