Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз чекає підтвердження смерті з ЦВК

Вівторок, 19 червня 2007, 11:29

Спікер Верховної Ради Олександр Мороз заявляє, що парламент є правочинним допоки ЦВК не дасть висновок, що депутатів, які склали повноваження, ніким замінити.

Про це він заявив на пленарному засіданні у вівторок.

"Мова про те, що Центральна виборча комісія зобов’язана підтвердити неможливість зміщення депутатів відповідно до закону про вибори. Це повинно бути свідченням того, що у ЦВК в списках нема людей, які можуть прийти працювати до Верховної Ради", - заявив Мороз.

За його словами, наразі парламент не може добитися від ЦВК відповіді не тому, що вона не може її дати, а тому що "блокується робота ЦВК".

"Відповіді, які надіслав голова ЦВК не дають роз’яснення по суті питання. Зводиться остання відповідь до того, що в судах знаходяться справи про обнулення списків, а друге, що ВР прийняла зміни до закону про вибори... І не говорить голова ЦВК, що він керується цим законом, бо він грамотний юрист, а закон вступає в силу з початку серпня, але і відповіді не дає", - зазначив спікер.

Він повідомив, що група депутатів звернулася до генпрокуратури щодо саботажу роботи ЦВК.

Спікер також розкритикував голову секретаріату президента Віктора Балогу за те, що він назвав Радо неправомочною і пообіцяв, що оцінки цим заявам будуть дані "свого часу".

"Тому парламент правочинний до тих пір, поки не реалізована норма, передбачена Конституцією, щодо заміщення депутатів. Або до тих пір поки ЦВК не дасть гарантії, що в неї немає підстав для заміщення або людей, які бажають працювати", - заявив Мороз.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування