Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Бютівці нацьковують на Довгого прокурора

Вівторок, 19 червня 2007, 12:18

Прокурора Києва Євгена Блажівського просять оскаржити рішення Київради, що приймалися без представлення відповідних документів, і зобов'язати секретаря Київради Олеся Довгого не допускати подібних порушень у майбутньому.

Відповідне звернення до прокурора підготувала фракція БЮТ у Київраді, повідомив її член Олександр Бригинець.

У зверненні зазначається, що "24 травня 2007 року відбулось пленарне засідання Київради, на якому голосування з низки питань, внесених до порядку денного пленарного засідання, відбулось з грубим порушенням вимог законодавства".

За словами депутатів, головуючий на засіданні Довгий "в порушення вимог регламенту" поставив на голосування низку питань землекористування, "незважаючи на відсутність будь-яких проектів з цих питань", і "без будь-якого обговорення, оголошення їх назви, редакції, ініціаторів внесення".

"Депутати Київради на пленарному засіданні від 24 травня 2007 року були фактично позбавлені можливості ознайомитися із переліченими проектами рішень Київради перед проведенням голосуванням", - додається у зверненні.

У документі нагадується, що відповідно до закону про прокуратуру "прокурорський нагляд за додержанням і правильним застосуванням законів місцевими радами, їх посадовими особами здійснюється генпрокурором і підпорядкованими йому прокурорами".

"При виявленні порушень закону прокурор або його заступник у межах своєї компетенції мають право, зокрема, вносити подання або протест на рішення місцевих рад залежно від характеру порушень", - додається у зверненні.

"На підставі вищевикладеного, просимо вас: в порядку прокурорського нагляду внести протести прокурора на зазначені вище рішення Київради і внести письмовий припис секретарю Київради – Довгому, що допустив зазначені вище порушення закону", - зазначають депутати.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування