Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко підписав іще одну декларацію – у ГУАМ

Вівторок, 19 червня 2007, 13:05

Президент України Віктор Ющенко, президент Азербайджану Ільхам Алієв, президент Грузії Михаїл Саакашвілі та прем’єр-міністр Молдови Василє Тарлєв підписали Бакинську декларацію саміту Організації за демократію та економічний розвиток – ГУАМ.

Декларація підписана за результатами саміту ГУАМ у Баку, повідомляє прес-служба президента.

Документ підтверджує налаштованість сторін на розширення діапазону співробітництва ГУАМ, а також входження Організації у міжнародне життя та закріплення її регіональної позиції.

У Декларації йдеться про прагнення держав-учасниць ГУАМ розвивати співробітництво задля утвердження демократичних цінностей, верховенства права, поваги прав людини, досягнення сталого соціально-економічного розвитку і забезпечення безпеки та стабільності у регіоні.

Також у документі наголошується на необхідності активізації зусиль з використання транзитного потенціалу і створення транспортного коридору ГУАМ.

Декларація підтверджує прагнення здійснювати внесок у зміцнення глобальної енергетичної безпеки.

У Декларації висловлено переконання, що взаємодія держав-членів сприятиме винайденню справедливих рішень щодо врегулювання конфліктів та реінтеграції конфліктних територій у політичну, правову і соціально-економічну системи держав.

Декларація закликає парламенти держав-членів ГУАМ якнайшвидше ратифікувати статут організації.

Керівники держав-учасниць ГУАМ також взяли участь у церемонії підписання комюніке ІІ саміту ГУАМ, стратегії розвитку галузевого співробітництва ГУАМ, програми головування Азербайджану в ГУАМ у 2007–2008 рр., угоди про мультимодальні транспортні перевезення, протоколу про культурне співробітництво та меморандуму про співробітництво й взаємодопомогу з питань ядерної та радіаційної безпеки між урядами держав-членів ГУАМ.

Згідно з підписаним комюніке, черговий саміт ГУАМ відбудеться у червні 2008 року в Тбілісі, Грузія.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування