Янукович хоче за 10 років зробити Україну Європою

Вівторок, 19 червня 2007, 14:29

Прем'єр-міністр Віктор Янукович висловлює сподівання, що за найближчі 10 років Україні вдасться покращити соціальні показники до європейських стандартів, що допоможе країні у процесі євроінтеграції.

Про це він заявив під час прес-конференції за підсумками поїздки до Люксембургу.

Головним моментом під час поїздки до Люксембургу прем'єр назвав проведення засідання ради з питань співробітництва між Україною та Європейським Союзом.

При цьому Янукович додав, що запросив прем'єр-міністра Люксембургу до Києва: "Учора ми домовились з Єврокомісією, що у вересні буде проведена чергова рада зі співробітництва. Ми будемо готуватися до такого звіту".

Прем'єр позитивно оцінив підсумки своєї поїздки: "Я вважаю, що підсумки позитивні, бо відчуваємо, що від слів про партнерство ми перейшли до практичних питань".

У цьому контексті Янукович нагадав про підписання угоди про реадмісію і спрощення візового режиму, угоди про торгівлю деякими сталеливарними виробами.

"Найважливішим питанням є підготовка до підписання нової угоди між Україною та ЄС, бо дія нинішньої угоди закінчується на початку 2008 року", - наголосив прем'єр.

"Майбутня угода, по якій було три організаційні засідання – це угода, яка нам дасть нові інструменти нашої співпраці і наближення України до вступу в ЄС", - пояснив Янукович.

"Євроінтеграція – це етап, який Україна проходить в стосунках з нашими стратегічними партнерами. Ця робота потребує виважених, коректних формулювань, в яких буде виписаний той шлях, який Україна повинна пройти за ці десять років", - додав він.

На думку Януковича, "враховуючи стабільне нарощування виробництва... у нас є можливість за десять років покращити соціальні показники і наблизити життя до європейських стандартів".

"Але є питання створення зони вільної торгівлі з ЄС. Коли це можна буде зробити? У 2007 році ми будемо робити все, щоб Україна стала членом СОТ і після цього буде розглядатися питання створення зони вільної торгівлі. Це також дасть можливість значно підвищити товарообіг між нашими державами", - зазначив прем'єр.

"Ми також домовились, що найближчим часом ми створимо експертну групу для розгляду питання зовнішньої торгівлі з ЄС. Нас цікавить баланс зовнішньої торгівлі, де Україна має негативне сальдо. Його треба скорочувати", - заявив Янукович.

При цьому він висловив сподівання, що "до жовтня–листопада ми вийдемо на позитивний баланс".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування