Ющенко думає, що в Мороза і К° агонія

Вівторок, 19 червня 2007, 16:41

Президент Віктор Ющенко заявляє, що політичні сили в парламенті намагаються затягнути процес врегулювання політичної кризи, порушуючи домовленості, досягнуті між ним, прем’єром і спікером.

Про це йдеться у статті Ющенка "Наступ на демократію", опублікованій в Frankfurter Allgemeine Zeitung, повідомляє прес-служба президента.

"Зараз окремі групи в парламенті намагаються за допомогою політичних ігор затягнути виконання домовленостей та подовжити стан агонії. Вони порушують обіцянки та шкодять інтересам нашої країни", - сказано у ній.

Ющенко ще раз пояснив причини розпуску парламенту та проведення дострокових парламентських виборів.

"Якщо демократичні цінності для політичних лідерів мають не дуже велике значення і, до того ж, державні інституції недієздатні, реалізація волі виборців залишається єдиною можливістю захистити демократію", - пише він.

Ющенко також вважає, що парламентська коаліція та уряд розпочали наступ на демократичні цінності.

"Як президент я не можу та не маю права ігнорувати відкритий наступ на наші демократичні принципи. Постійні спроби урядової коаліції порушити конституційну рівновагу, зокрема шляхом намагання "урізати" повноваження президента, та корупційна практика зміни розкладу сил в парламенті всупереч волі виборців, є таким наступом. Шляхом залякування та корумпованих дій була підірвана спроможність Конституційного Суду виконувати свої конституційні обов’язки", - сказано у статті.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування