Ахметов відмовився від хліба. Від гріха подалі?

Середа, 20 червня 2007, 10:41

Компанія СКМ, що належить бізнесмену Рінату Ахметову, повністю вийшла з хлібного бізнесу.

Про це йдеться в прес-релізі СКМ, у якому повідомляється, що 13 червня 2007 року завершилася процедура передачі 24,899% акцій ЗАТ "Донецький комбінат хлібопродуктів №1" від СКМ до компанії "Деметра Компані", покупцю цього пакета.

"У результаті цієї угоди СКМ повністю вийшла з хлібного бізнесу, продавши останній пакет акцій хлібних підприємств, що їй належав", - сказано в повідомленні.

Генеральний директор компанії Олег Попов заявив, що рішення про вихід із хлібного бізнесу було ухвалено ще два роки тому, коли почалася реструктуризація бізнесу СКМ.

"Торік ми одержали пропозицію про продаж всіх акцій наших хлібних підприємств. Ми прийняли цю пропозицію, і на даний момент Компанія СКМ не є акціонером жодного з діючих хлібозаводів", - сказав він.

Як йдеться в прес-релізі, акції хлібопереробних підприємств з'явилися в портфелі Компанії СКМ ще в 2001 році, у процесі його формування.

До кінця 2004 року інвестиційний портфель Компанії був сформований. Як основні напрямки були визначені традиційні для СКМ індустріальні і нові, постіндустріальні, бізнеси, які мають високий потенціал для зростання вартості.

"Хлібний бізнес не вписувався в таку структуру, і було ухвалено принципове рішення про вихід СКМ зі складу акціонерів хлібних підприємств у випадку одержання адекватної пропозиції про покупку за економічно обґрунтованою ціною", - сказано в повідомленні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування