Українські гроші виявилися на диво живучими в умовах політичної війни

Середа, 20 червня 2007, 13:10

Міжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's відзначає відсутність значного впливу політичної кризи на українську банківську систему.

Про це сказано в заяві S&P, повідомляють Українські новини.

"Політична криза в Україні поки що істотно не впливає на національну банківську систему, хоча може вплинути на темпи її зростання в найближчій перспективі, якщо ситуація нестабільності збережеться й позначиться на рівні ділової активності", - сказано в повідомленні.

За даними S&P, ситуація з ліквідністю банків залишається стабільною, на відміну від тієї, що спостерігалася в ході політичної кризи кінця 2004 року.

"У першій половині червня 2007 року обсяг ліквідності банківської системи (кошти плюс кошти на кореспондентських рахунках) досяг і залишався на рекордному рівні в 4 млрд. доларів, що стало однією із причин скорочення запозичень на міжбанківському ринку", - сказано в повідомленні.

Водночас рейтингове агентство підкреслює, що затяжна політична криза може негативно позначитися на українській фінансовій системі.

"Якщо політична нестабільність буде затягатися, підсилиться й негативно вплине на корпоративний сектор, банкам, можливо, доведеться значно збільшити свої резерви ліквідності й скоротити обсяги кредитування", - сказано в повідомленні.

"Затягування й поглиблення політичної кризи може стати перешкодою й для одержання іноземного фінансування, більш важливого джерела залучення ресурсів", - додається в документі.

S&P позитивно оцінює рішення про дострокове проведення парламентських виборів 30 вересня, але висловлює стурбованість триваючою конфронтацією політичних сил.

Рейтингове агентство зазначає, що політична криза не вплинула на рейтинги двох українських банків - Укрсоцбанку й Кредобанку.

"Проте, ми будемо уважно спостерігати за політичною ситуацією в Україні й відслідковувати фактори, здатні негативно вплинути на ліквідність і якість активів цих двох банків", - сказано в повідомленні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:11
Латвія поступово відмовиться від російської у школах як другої іноземної
17:08
Україна та НАТО обговорили деталі створення спільного центру в Бидгощі
17:02
Брак грошей, людей і розуміння, що "відбудова – це не розкіш": головні інсайди заходу "Відбудова України"
17:01
Посол Німеччини під час поїздки у Миколаїв відвідав навчання українських саперів
16:59
Раду з підтримки кінематографії при Держкіно остаточно визнали нелегітимною
16:57
За добу українці інвестували в облігації у "Дії" понад 30 млн грн – Федоров
16:29
фото"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції знайшли 14 млн незаконних активів
16:28
Фонд держмайна продав майновий комплекс ДП "Інжексбуд" за 27,5 мільйона
16:28
ВІДЕОШІ та кадри українських бомбардувань. Польський режисер випустить фільм про Путіна
16:27
Рада дозволила АРМА купувати військові облігації за арештовану валюту
Усі новини...