Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича відмовляються від дострокових виборів

Середа, 20 червня 2007, 14:17

Заступник глави фракції Партії регіонів Олександр Єфремов поки не бачить підстав для дострокових перевиборів у Верховну Раду і пропонує провести довибори.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "24", опублікованому на сайті видання в середу.

"Відповідно до Конституції, якщо немає 300 депутатів, виникає питання, але не перевиборів, а довиборів. Виходячи з цієї логіки: склали повноваження - давайте проведемо довибори і за списками цих партій виберемо людей", - сказав Єфремов.

Він зазначив, що "Верховна Рада сьогодні діє за законом".

"Нас штовхають до того, щоб жити за поняттями людей, що зібралися і домовилися", - сказав депутат, коментуючи домовленості між лідерами країни про проведення дострокових виборів 30 вересня.

"Якщо прийнято рішення про дострокові вибори, то воно має спиратися на якісь пункти закону. Поки ж є тільки останній указ Ющенка, який взагалі говорить: "Відповідно до домовленостей я підписую указ".

"Це смішно", - додав Єфремов.

Відповідаючи на питання, яка реакція коаліції на повернення президентом у Раду законопроектів, прийнятих депутатами після 2 червня, він сказав:

"Якщо закони не підписані главою держави і на них не накладене вето, то протягом 15 днів за підписом голови Верховної Ради публікуються і набирають сили".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування