Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз "знає в деталях" як у Ющенка вчать Шаповала, і погрожує відповідальністю

Середа, 20 червня 2007, 14:39

Голова Верховної Ради V скликання Олександр Мороз вважає, що не треба не ставити питання про розпуск Центральної виборчої комісії, а необхідно комісію примусити працювати.

Про це він сказав у середу на прес-конференції у Коростені Житомирської області, де перебуває з робочою поїздкою, повідомляє УНІАН.

За його словами, на сьогодні не стоїть питання про відставку нинішнього складу ЦВК.

"Їх (членів ЦВК) треба змусити працювати... Ніхто не змушує їх голосувати так чи інакше, і це їхня справа, але вони повинні брати участь у засіданні ЦВК", - сказав Мороз.

На думку спікера, головна причина того, що голова ЦВК Володимир Шаповал не збирає засідання комісії, полягає у тому, що "немає підстав не видавати тимчасові посвідчення (депутатів) тим кандидатам у народні депутати, які стоять (у виборчих списках) за тими, хто не хоче працювати у Верховній Раді".

Як вважає Мороз, у роботу ЦВК втручається секретаріат президента.

"У деталях я знаю, як це робиться", - сказав він, і нагадав, що є "депутатські звернення до Генеральної прокуратури і до судових структур щодо невиконання функціональних обов’язків представниками ЦВК".

Мороз висловив сподівання, що "відповідні дії з боку правоохоронців повинні пробудити свідомість членів ЦВК, аби вони знали, що на роботу треба не тільки ходити, але ще й робити те, що передбачено законом".

За словами Мороза, якби він як голова Верховної Ради на вимогу 150 народних депутатів не скликав позачергове засідання парламенту, то його "треба було б звільнити з роботи".

Водночас, зазначив він, голова ЦВК Шаповал заявляє, що не скликатиме засідання комісії.

Мороз переконаний, що голова Центрвиборчкому і ті члени ЦВК, які не хочуть брати участі у засіданні комісії, "повинні нести юридичну відповідальність".

На запитання, чи потрібна з цього приводу зустріч президента, прем’єр-міністра і голови парламенту, Мороз відповів, що хіба що для того, щоб привернути увагу до цієї проблеми і, зокрема, до невиконання пункту 7 спільної заяви президента, прем’єра і спікера від 27 травня щодо невтручання у діяльність правоохоронних та інших органів.

При цьому Мороз зазначив, що юридична відповідальність буде не менш ефективним заходом, ніж зустріч трьох найвищих посадових осіб держави.

Як відомо, декілька днів поспіль ЦВК не може провести засідання через відсутність кворуму: засідання ініціюють вісім членів комісії, призначених коаліцією.

15 червня Шаповал заявив, що Центрвиборчком не проводитиме засідання з підготовки та організації дострокових виборів до початку виборчого процесу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...