Балога пояснив Мельниченку, що на шляху до правди стоїть диван Кучми

Середа, 20 червня 2007, 16:36

Голова секретаріату президента Віктор Балога та його підлеглі усіляко сприятимуть проведенню розслідування у справі вбивства журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це заявила прес-секретар Балоги Юлія Єршова, повідомляє прес-служба президента.

За її словами, 19 червня 2007 року на ім’я президента Віктора Ющенка за підписом генпрокурора Олександра Медведька надійшло прохання забезпечити проведення слідчого експерименту в кабінеті Балоги, де колись знаходилося робоче місце екс-президента Леоніда Кучми.

У листі Медведько просить здійснити слідчі дії 20 червня ц.р. або у найближчий до цієї дати день.

За словами Єршової, президент та керівник секретаріату невідкладно дали вказівку відповідним службам забезпечити проведення слідчого експерименту, проте пояснили, що здійснити його саме 20 червня 2007 року неможливо з технічних причин.

"Річ у тім, що диван, під яким начебто знаходився диктофон екс-майора держохорони, у кабінеті нині переставлено на інше місце. А на місці славнозвісного дивану стоїть стіл для нарад, у який вмонтовані спеціальні засоби зв’язку. Для максимального відтворення обстановки і обставин тих подій потрібно повернути меблі на їх колишнє місце. За оцінками технічних фахівців, лише монтаж столу займе близько 5 годин. Сам слідчий експеримент, як заплановано, триватиме 2–3 години", - сказано у повідомленні.

Єршова пояснює, що, виходячи з того, що на 20 червня Балога має дуже щільний графік зустрічей та переговорів, було запропоновано перенести слідчий експеримент на неробочий час, тобто на суботу, 23 червня ц.р.

"Утім, ця дата не задовольняє свідка Миколу Мельниченка, який вже майже 7 років шукає правди у справі загибелі Гонгадзе. Як пояснив сам екс-майор, у суботу 23 червня 2007 року він буде присутнім на святкуванні 15-річчя випуску КВІРТУ ППО", - зазначила вона.

За словами Єршової, секретаріат президента запропонував Генпрокуратурі провести слідчий експеримент увечері у четвер, п’ятницю або упродовж суботи цього тижня.

Як відомо, раніше Мельниченко звинувачував секретаріат президента і особисто Балогу у перешкоджанні проведення слідчого експерименту у справі Гонгадзе.

Водночас 27 травня 2007 року, під час переговорів по врегулюванню кризи між президентом, прем'єром і спікером, Мельниченко прийшов на Банкову під час святкування 25-річчя закінчення школи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування