Балога поставив двійку міністрам Януковича і хоче, щоб вони побігали

Середа, 20 червня 2007, 19:33

Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає цінові стрибки наслідками непродуманих дій Кабінету міністрів у сільськогосподарській та енергетичній галузях.

Так він прокоментував у середу статистичні зведення з регіонів, повідомляє прес-служба президента.

На його думку, такий стан справ гостро ставить питання про рівень фаховості та компетентності міністрів з економічного блоку уряду.

"Окремі урядовці, судячи з усього, придумали свої закони функціонування економіки і роблять взаємовиключні кроки: спочатку блокуються ринкові, конкурентні механізми ціноутворення, а коли ціни поповзли вгору – адміністративним тиском намагаються зупинити це зростання", - зазначає Балога.

"Знову напередодні жнив заговорили про зернову кризу, Кабінет міністрів вимушено обмежує експорт зернових, а розкритиковані керівником уряду міністри намагаються перекласти свою вину на місцеву владу", - додав він.

Балога звернув увагу, що сьогоднішні "самовпевнені заяви урядовців", які опікуються сільським господарством, не повинні вводити людей в оману.

"Проблеми в галузі дійсно існують, вони досить складні і їх потрібно негайно вирішувати. Натомість ті члени уряду, які лише тиждень тому були піддані нищівній критиці з боку прем’єр-міністра Віктора Януковича, зробили йому компліментарний словесний реверанс і мають чистий спокій", - зазначив керівник секретаріату.

Він зазначив, що рапорти урядовців про стабілізацію цін на бензин і солярку "переповнені оптимізмом".

Балога вказав, що ціни на нафтопродукти в Україні піднялися до середньоєвропейських, проте пальне і далі залишається низькоякісним, а уряд майже нічого не робить для того, щоб продукція вітчизняних НПЗ відповідала сучасним стандартам якості.

"Перед економічним блоком уряду постали серйозні виклики. Підстав для того, щоб зберігати олімпійський спокій, поки не видно. Водночас важливо і не допустити паніки на ринках, яка може призвести до неконтрольованих процесів. Уряд має підтвердити свою ефективність і не підміняти реальний результат яскравими словесами", – сказав Балога.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування