Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович зрозумів, що приречений жити у мирі з Ющенком і Путіним

Четвер, 21 червня 2007, 10:20

Прем'єр-міністр Віктор Янукович демонструє оптимістичний настрій перед засіданням у Москві спільного російсько-українського міжурядового комітету, присвяченого питанням економіки і підготовки зустрічі президентів двох країн.

"Я вважаю, що нам приємно буде відзначити, що збільшується товарообіг між нашими країнами. Ми усе більше знаходимо рішення з тих питань, з яких у нас є розбіжності", - заявив Янукович в інтерв'ю, що публікує в четвер газета "Новые известия".

"Незважаючи на те, що деякі політики намагаються загострити відносини між Україною і Росією, я упевнений в тому, що наші країни приречені жити у мирі, спокої та дружбі як стратегічні партнери і як сусіди, добрі відносини яких нараховують сторіччя", - цитує прем'єра "Інтерфакс-Україна".

За словами Януковича, позитивно налаштований і президент Віктор Ющенко, який нещодавно зустрівся з президентом Росії Володимиром Путіним на економічному форумі в Петербурзі.

"Та інформація, яку я одержав від президента, є досить оптимістичною. На серпень готується засідання міждержавної комісії Ющенко-Путін, який, швидше за все, відбудеться на території Росії", - сказав прем'єр.

Янукович визнає наявність розбіжностей між Києвом і Москвою, але вважає їх переборними.

"Безумовно, є питання, за якими кожна держава відстоює свої інтереси. І жодного разу не було так, щоб наша дискусія не була гострою. Але ми завжди знаходимо рішення", - зазначив він.

"У нас немає простих питань. У нас усі питання досить важливі. Але, насамперед торгово-економічні відносини. Звичайно, питання енергетичні. Це і газ, і нафта, і електроенергія", - додав Янукович.

Торкаючись України, прем'єр підсумував події останніх тижнів.

"Узагалі ж, головне, що відбулося в Україні, - те, що в Україні мир. І ми мирним шляхом знайшли ті рішення, що дозволяють нам дивитися нормально в майбутнє. Головне, що ми повернулися в правове поле. Це дуже важливо", - підкреслив Янукович.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування