Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз назвав ідею Ющенка дешевкою і вважає себе першим

Четвер, 21 червня 2007, 11:49

Спікер Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз називає заклик президента Віктора Ющенка до політичних сил взяти зобов’язання щодо зняття депутатської недоторканності "пропагандисткою грою".

Про це Мороз заявив, коментуючи звернення Ющенка, повідомляє прес-служба Верховної Ради 5 скликання.

"Це пропагандистська гра за схемою "Сильний президент". Він, звісно, "дбає" про рівність прав громадян, забувши, що це має стосуватись і самого його, і тисяч посадовців, зокрема суддів, які мають статус недоторканості", - зазначив Мороз.

Він також наголосив, що це "погано прихований початок агітації за референдум для прийняття обревізованого тексту Конституції, її диктаторського варіанту".

"Доволі дешевий прийом, розрахований на обивателя, котрий виховується в ненависті до парламенту", - зазначив Мороз.

"Йому залишиться ще пояснити, що статусні речі для депутатів – це норма Конституції і, якщо він хоче справедливості і рівності, то йому слід підтримати ідею референдуму і проголосувати за президентський проект, де в красивій обгортці "Ні імунітету!" ховатиметься безправність людини при безкарності неконтрольованої влади", - додав він.

Мороз також висловив думку, що не Ющенко виступив ініціатором цієї ідеї.

"В цьому сенсі багато разів висловлювалися нинішні опозиціонери, зокрема Тимошенко. Теж для збільшення числа прихильників", - додав він.

Водночас Мороз заявив, що саме він є одним з авторів проекту змін до Конституції, де статус недоторканості депутата зведений лише до виняткових обставин, зв’язаних з арештом.

"Випадково трапилося так, що вранці, за десять годин до звернення та "ініціативи" президента, в Коростені Голова Верховної Ради Мороз роздав учасникам Консультативно-дорадчої ради та іншим учасникам засідання доопрацьований проект змін до Конституції зі згаданими нормами", - зазначається в повідомленні.

"Іншим словами, хто хоче змін, робить їх без галасу. Хто маскує за ними справжні наміри, вдається до пропагандистських заяв", - додав спікер Верховної ради 5 скликання.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування