Ющенко підносить Європі співпрацю з Морозом і Януковичем як "блискучу"

Четвер, 21 червня 2007, 12:50

Президент Віктор Ющенко сподівається, що найближчим часом буде нормалізовано роботу Центральної виборчої комісії та Конституційного Суду.

Про це він сказав на брифінгу в Брюсселі після зустрічі з верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав'єром Соланою, повідомляє УНІАН.

Говорячи про розв'язання політичної кризи в Україні, Ющенко підкреслив, що сьогодні залишається актуальним питання нормалізації роботи в ЦВК і врегулювання наслідкових процесів у Конституційному Суді.

Загалом, зазначив президент, Україна "блискуче" і в демократичній формі самотужки справилась з політичною кризою.

Крім того, Ющенко високо оцінив те, що всі рішення в Україні, які стосуються економічного життя, будуть, відповідно до домовленостей, вирішуватись на консенсусній основі.

Зі свого боку Солана підкреслив, що врегулювання політичної кризи в Україні "відкриє двері" для нормалізації життя в цій державі у майбутньому.

Він також відзначив, що не зважаючи на складну політичну ситуацію останніх місяців, економіка України продовжувала розвиватися у позитивному ключі.

Серед важливих економічних кроків він, зокрема, виділів переговорний процес щодо вступу України до СОТ, повідомляє прес-служба президента.

Загалом Солана оцінив відносини України та ЄС як "дуже цілісні" і висловив переконання, що вони і надалі матимуть позитивний розвиток.

Відповідаючи на питання щодо впевненості у дотриманні учасниками політичного процесу в Україні досягнутих домовленостей, генсекретар Ради ЄС сказав що "є непогані сигнали з приводу партнерства президента і прем'єр-міністра".

Він також висловив впевненість, що досягнуті домовленості будуть надалі лише закріплюватись.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування