Росії більш солодким є український цукор, ніж бразильський

Четвер, 21 червня 2007, 13:21

Протягом двох років, коли Україна і Росія стануть повноправними членами Світової організації торгівлі, вони зможуть підійти до теми поставок цукру з України до Росії вже з урахуванням заміщення бразильського сирцю.

Про це повідомив глава Мінсільгоспу Росії Олексій Гордєєв у ході спільного засідання російсько-української комісії з питань АПК із Міністром аграрної політики України Юрієм Мельником.

"Ми бачимо проблеми у відмінності цукрових режимів, що існують в Україні й у Росії", - сказав Гордєєв, слова якого наводить прес-служба Міністерства сільського господарства Російської Федерації.

За його словами, вони зв'язані, насамперед, із зобов'язаннями по приєднанню до СОТ.

"Але думаю, що через рік-два, коли ми станемо повноправними членами СОТ, зможемо підійти до теми поставок цукру з України в Росію вже з урахуванням заміщення бразильського сирцю", - сказав Гордєєв.

Він також додав, що "сьогодні на російський ринок імпортується близько 3 млн. тонн сирцю з Бразилії, що не вигідно економічно ні Україні, ні Росії".

Нагадаємо, в Україні вперше за 10 років створений експортний потенціал цукру.

У маркетинговому 2006/2007році виробництво цукрового буряка в Україні склало 22 млн. тонн. Виробництво цукру з цукрового буряка вітчизняного виробництва склало 2600 тис. тонн.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування