Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кириленко не піде в "ширку", навіть якщо йому скаже Ющенко

Четвер, 21 червня 2007, 14:58

Лідер "Нашої України" В’ячеслав Кириленко залишається противником створення широкої коаліції за участі "Нашої України" та Партії регіонів в майбутньому парламенті.

Про це він сказав на прес-конференції, відповідаючи на питання щодо його дій у разі ,якщо президент і прем’єр домовляться про це так само, як і у минулому році і думка лідерів партії не матиме значення.

"Моя позиція не змінилася. Я в будь-якому разі буду проти створення широкої коаліції", - сказав Кириленко.

Він також зачитав заяву, яку, за його словами, підпише кожен кандидату у списку "Нашої України" про відмову від депутатської недоторканності.

У документі, зокрема, наголошується, що кожен підписант зобов’язується "голосувати за внесення відповідних змін до Конституції".

На думку Кириленка, відповідна процедура може пройти двома шляхами: перший – через всеукраїнський референдум щодо нової редакції Конституції, другий – через внесення змін до 80 статті Конституції новим парламентом, простою більшістю на першій сесії і конституційною – на другій.

"Ми схильні до другого сценарію, оскільки він надійніший, і ми обов’язково внесемо в перший же день у парламенті нового скликання відповідний текст змін до 80 статті", - сказав він.

Водночас Кириленко не виключив, що референдум щодо нової редакції Конституції може бути проведений вже до кінця цього року.

Відповідаючи на запитання російських журналістів, чи не бояться депутати політичних переслідувань після відмови від недоторканності, він відповів:

"Демократичні процеси в Україні набули невідворотного ходу. Побоюватися політичних переслідувань у сучасній Україні не доводиться".



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...