У перестрілці Мороза і Азарова люди Ющенка побачили хто є хто

Четвер, 21 червня 2007, 16:20

Голова Верховної Ради п'ятого скликання Олександр Мороз є "головним лобістом" нині діючої системи держзакупівель.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Віктор Бондар на брифінгу у четвер, повідомляє УНІАН.

За його словами, президент Віктор Ющенко вважає, що ситуація на ринку державних закупівель негативна, ринок став корупційним.

"Ще і склалася ситуація, коли громадська організація - Тендерна палата України - контролює замість держави весь процес закупівель", - наголосив він.

Бондар зазначив, що прибутки ТПУ обчислюються вже мільярдами. При цьому він додав, що кілька днів тому всі побачили причину продовження такої ситуації.

"Необхідно було проголосувати у Верховній Раді за закон про держзакупівлі, змінити його, і одним махом розв'язати проблему", але це питання не вдалося провести, хоча воно ставилося десятки разів на голосування ще тоді, коли парламент був легітимним, пояснив він.

Бондар нагадав ситуацію під час останнього голосування в парламенті, коли перший віце-прем'єр-міністр Микола Азаров спробував поставити на голосування зміни до закону про держзакупівлі.

"На жаль, ми побачили, я думаю, правду, хто є головним лобістом цієї структури (ТПУ) та її куратором. Особисто спікер парламенту Олександр Мороз вступив в глобальну перестрілку з першим віце-прем'єром і не дав можливості поставити це питання на голосування", - відзначив він.

Бондар також висловив думку, що після виборів 30 вересня до вирішення цього питання на ринку держзакупівель новий уряд повернеться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News