Кучма радить Ющенку менше слухати інших і приймати власні рішення

Четвер, 21 червня 2007, 16:51

За наявності політичної домовленості про необхідність проведення дострокових виборів до Верховної Ради 30 вересня парламент мав би не збиратися на пленарні засіданні протягом 30 днів.

Таку думку висловив екс-президент Леонід Кучма під час презентації своєї книги "Після Майдану", повідомляє УНІАН.

Згідно з Конституцією 1996 року президент мав право розпустити парламент тільки в тому випадку, якщо протягом 30 днів Верховна Рада не збиралася на свої пленарні засідання, нагадав екс-президент.

"Всі інші пункти були викреслені. Так познущалися над президентом", - сказав Кучма, нагадавши, що ще за часів свого президентства домагався того, щоб у глави держави було законне право розпускати парламент.

При цьому він наголосив, що якщо все ж таки вже досягнута політична домовленість про необхідність проведення дострокових виборів до ВР, то парламент мав би не збиратися на свої засідання протягом 30 днів: "Це був би конституційний шлях, а не такий, який зараз".

Також Кучма висловив сподівання, що "вибори до якоїсь стабільності приведуть" і виключив можливість будь-якого силового варіанту розв'язання ситуації, що склалася.

Крім того екс-президент зазначив, що нинішній президент Віктор Ющенко мусить у будь-якому питанні приймати самостійні рішення.

За його словами, хто б які поради не давав главі держави, він несе за все відповідальність особисто: "Треба менше слухати інших і більше прислухатися до себе".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...