Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін поспівчував Україні і відзначив, що Тимошенко також "у керма"

Четвер, 21 червня 2007, 20:32

Президент Росії Володимир Путін висловив сподівання на врегулювання кризи в Україні.

"Ми, відверто кажучи, з жалем дивимося на те, що відбувається в Україні, оскільки за всіма показниками за останній час ми спостерігали ріст економіки, реальне поліпшення в соціальній сфері", - сказав Путін під час зустрічі з прем'єр-міністром Віктором Януковичем.

"І знову країна (Україна) зіштовхнулася з політичними проблемами, через які потрібно пройти", - додав він.

"Ми розраховуємо на те, що наш основний партнер на просторі колишнього СРСР, та й взагалі один з основних економічних і політичних партнерів впорається і з цими проблемами якнайшвидше", - зазначив Путін.

"Усе відновиться і піде своєю чергою. Сподіваємося, у рамках закону, діючої Конституції і на благо всього українського народу", - наголосив президент РФ.

Путін відзначив, що незважаючи на всі перипетії останнього часу за перші чотири місяці спостерігається значний ріст товарообігу, причому випереджальними темпами росте саме український експорт у Росію.

За словами президента, це стосується товарів машинобудування, сільгосппродукції і деяких інших галузей, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Зі свого боку, Янукович також висловив співчуття в зв'язку зі складною ситуацією в Україні: "На жаль, ми проходимо черговий етап політичної кризи в Україні, що почався з початку квітня".

"Головне, що нам вдалося домогтися за цей період часу, ми вважаємо, що це велике досягнення - це те, що всі гілки влади на сьогоднішній день увійшли в правове поле. Однак залишилися ще не вирішені питання, які необхідно вирішити, в основному - опозиції", - сказав прем'єр.

Він пояснив, що це ті питання, що "практично відкривають дорогу до проведення законних виборів".

Янукович нагадав, що це була перша вимога коаліції. Друга вимога полягала в тому, що якщо вибори відбудуться, вони повинні бути прозорими і чесними.

"Для цього необхідно було прийняти відповідне законодавство", - сказав прем'єр.

Президент РФ відреагував на слова українського прем'єр-міністра про ті питання, які необхідно вирішити опозиції: "Так у вас немає опозиції. У вас усі при владі. Хто у вас опозиція? Я ніяк не можу розібратися... Там усі при владі у вас".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...