Янукович порушив протокол на зустрічі з Путіним

П'ятниця, 22 червня 2007, 11:11

Прем'єр-міністр Віктор Янукович під час зустрічі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним порушив дипломатичний протокол.

Як пише в п'ятницю "Комерсант-Україна", зустріч президента Росії і прем'єра України почалася о 19 годині за московським часом, тобто рівно в призначений час.

Видання відзначає, що це є "безпрецедентним фактом в історії не тільки відносин України та Росії, але й міждержавних відносин Російської Федерації з ким би то не було за увесь час спостережень".

Путін привітав Януковича на другому поверсі своєї резиденції в Ново-Огарьово і запропонував присісти в найближче крісло.

До свого крісла Путіну було далі, ніж Януковичу – до його, і український прем'єр сів першим, звалившись у крісло, не чекаючи, поки Путін дійде до свого.

"Він ніби грав у таку дитячу гру, у якій завжди на один стілець менше, ніж дітей, що бігають навколо стільців, і треба встигнути, щоб не осоромитися на людях", - пише видання.

Як зазначає кореспондент, Путін, який звик до неухильного дотримання кремльовського протоколу, якусь мить виглядав збентеженим.

Цей епізод став грубим порушенням протоколу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування