Президент не віддасть Пирогово за перемогу на виборах

П'ятниця, 22 червня 2007, 14:34

Президент Віктор Ющенко пропонує з 2008 року зняти мораторій на продаж землі.

Про це він заявив у Рівному, презентуючи свої соціальні ініціативи.

"Це феодалізм. Знаєте, це ті люди, які прагнуть двох речей. З одного боку, підтримати той кримінальний формат розвитку земельних відносин, який є. Бо за кожен рік такої політики ми додаємо лише земельних магнатів, які дуже часто сидять від імені тієї чи іншої політичної сили в парламенті або меріях міст, або очолюють ради чи земельні комітети", - заявив Ющенко.

"Дуже часто чомусь інтереси цих людей через два три роки випливають (на поверхню). Знаєте, біля Пирогового все роздано як подарунки за хороше голосування, і ті люди збираються будувати навколо музею казино, вар'єте чи інші заклади для себе. Та такого ніколи не буде! Суспільство постане проти цього!", - наголосив президент.

Президент закликав лібералізувати земельні відносини і припинити з цим "забавлятися".

"Ми тричі робили мораторій на продаж землі, ну з яким сектором економіки ще так поступили? Якби так вчинили з іншим сектором економіки, що було б з такою владою? Її давно б викинули з парламенту", - обурився він.

"Чому ми людині забороняємо розпорядитися своєю землею. Чому в моїй рідній Хоружівці дядько з Києва не дає розпорядитися цією землею? На дарчу дітям.. в когось є питання здоров'я, освіти, використання землі. Чому ми лишаємо за собою право порушити Конституцію? ", - запитав президент.

"І тому я вимагаю з 2008 року зняти це обмеження", - заявив Ющенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування