Коаліція дружно хоче відібрати недоторканність у Ющенка

П'ятниця, 22 червня 2007, 14:35

Партія регіонів, Комуністична партія та Соціалістична партія України пропонують президенту Віктору Ющенку почати з себе і показати приклад депутатам щодо скасування недоторканності.

Про це йдеться у відповідних заявах та коментарях представників коаліції, оприлюднених прес-службами відповідних партій.

"Шановний пане Президенте! Чому б Вам самому не стати взірцем для народних депутатів і спершу не відмовитися від власної, президентської недоторканності?", - заявив керівник юридичного департаменту Партії регіонів Юрій Мірошниченко, коментуючи в ефірі радіо "Ера" слова Ющенка щодо скасування депутатської недоторканості.

"Внесіть законопроект про скасування недоторканності президента, а тоді пропонуйте робити це всенародно обраним депутатам. Інакше всі ці заклики так і залишаться політичним шулерством на зразок: собі та друзям – все, а опонентам – закон", - зазначив Мірошниченко.

За словами "регіонала", президент "за півтора роки своєї роботи... мав не одну нагоду формалізувати свою пропозицію за допомогою відповідного законопроекту, однак чомусь цього не зробив".

"Заклики президента скасувати депутатську недоторканність – це звичайний передвиборчий популізм", - сказав Мірошниченко, додавши що існує "можливість під їх прикриттям реалізувати сценарій президентського оточення зі створення у майбутньому парламенті підконтрольної більшості шляхом загрози запроторення всіх інакомислячих до буцегарень".

Водночас, Компартія "наполягає на негайному розгляді і прийнятті необхідних змін до Конституції, які б не дозволяли ховатися за почесним званням народного обранця кримінальним злочинцям та політичним корупціонерам з числа "любих друзів" і "помаранчевих соратників", в першу чергу".

"Необмежена недоторканість розповсюджується не тільки на депутатів, а ще й на багатотисячний загін можновладців різних рівнів. А це, в першу чергу, Ви, пане президенте, керівництво вашого секретаріату, призначені вами губернатори та голови різних адміністрацій. Це судді, прокурори, урядовці", - йдеться в відкритому листі лідера КПУ Петра Симоненка до Ющенка.

"Пане Президенте, почніть з себе... Підпишіть закони про спеціальні слідчі комісії, про спеціального прокурора, про президента, про імпічмент... Вибачтеся перед суспільством і відмініть всі незаконні укази, які ви підписали...", - пропонує Симоненко.

В свою чергу, Соцпартія називає "непорядком", коли "президент, прикриваючися недоторканістю, порушує Конституцію і закони України".

СПУ вважає, що "політичні заяви Ющенка завжди представляли науковий інтерес для психоаналітиків", а "будь-які дії Мороза у Ющенка викликають ревнощі і бажання показати, що він теж політик".

"Ющенко... повторив ініціативу Мороза у своїй інтерпретації... Ющенко... теж хоче відмінити недоторканість. Але тільки для депутатів. А для президента недоторканість Ющенко мріє зберегти. Зрозуміло, що перспектива відповідати за скоєне Віктора Андрійовича не приваблює", - йдеться в заяві СПУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...