Шаповал вирішить долю "Нашої України" наступної середи?

П'ятниця, 22 червня 2007, 15:20

Депутат фракції блоку "Наша Україна" від Партії промисловців і підприємців Лев Гнатенко заявляє про згоду голови ЦВК Володимира Шаповала розглянути питання про обнуління виборчого списку "Нашої України" на засіданні комісії 27 червня.

Про це Гнатенко заявив на прес-конференції, повідомляють "Українські новини".

Депутат зазначив, що, оскільки Київський апеляційний суд відмовився розглядати скаргу ПППУ, то зараз діє попереднє рішення Печерського районного суду Києва, що зобов'язує ЦВК у максимально короткий термін розглянути обнуління списку "Нашої України".

Гнатенко підкреслив, що 6 червня кандидати в депутати від ПППУ чотири рази подавали в ЦВК заяви про свою згоду бути зареєстрованими як депутати.

Зокрема, 21 червня Гнатенко й низка кандидатів подали в комісію 14 скарг на бездіяльність ЦВК й повідомили про низку судових позовів.

У ході зустрічі з кандидатами Шаповал дав свою попередню згоду на розгляд цього питання.

"Шаповал сказав: "Добре, 27 червня порушу питання по обнулінню списків на засіданні", - розповів Гнатенко.

Депутат 5 скликання висловив надію, що ЦВК ухвалить рішення щодо цього й поставить крапку в дискусії навколо виходу депутатів з парламенту.

За словами Гнатенка, якщо комісія не збереться й не прийме рішення про ПППУ, уже готові документи для оскарження в судах бездіяльності комісії.

Як відомо, Партія промисловців і підприємців наполягає на прийнятті Центральною виборчою комісією й судами рішення про незаконність обнуління виборчого списку блоку "Наша Україна" на виборах Верховної Ради 2006 року.

16 червня Київський апеляційний адміністративний суд відмовив ПППУ у розгляді апеляційної скарги на рішення Печерського суду Києва, який раніше визнав законним обнуління виборчого списку блоку "Наша Україна".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News