Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Центрвиборчкому почалася криза жанру

П'ятниця, 22 червня 2007, 18:22

Центральна виборча комісія в п'ятницю ввечері на нетривалий час відновила засідання в закритому режимі.

Про це повідомило агентство "Інтерфакс-Україна" о 19:30 з посиланням на свої джерела в ЦВК.

Однак вже о 19:55 у засіданні ЦВК була оголошена перерва на невизначений час.

Засідання ЦВК, як і кілька годин тому, знову залишили чотири члени комісії, обрані за квотою опозиції.

Член ЦВК від опозиції Анатолій Писаренко пояснив, що демарш чотирьох членів ЦВК був спровокований представниками більшості у ній.

За словами Писаренка, представники більшості запропонували переглянути попереднє розпорядження про розподіл, підписане головою ЦВК Володимиром Шаповалом, "яке вже було погоджено".

Далі, за його словами, Шаповал погодився переглянути його, "тому що вони наполегливо вимагали", що і призвело до зриву засідання.

За словами Писаренка, зокрема представники коаліції поділили між собою розподіл східних і південних областей.

"Вони для того, щоб заполітизувати і пропіаритись, все перекрутили - хоча за законом це (розпорядження) підписує голова комісії - для того, щоб спровокувати цей демарш і вихід", - зазначив Писаренко.

"Це продовження 2-місячних болячок, лікарняних, коли не було кворуму, тільки з іншого боку", - додав він.

Писаренко також заявив, що представники коаліції у ЦВК чинять тиск на її голову Володимира Шаповала. "Тиск на голову ЦВК йде весь час, доходить до образ", - додав він.

Водночас інший член ЦВК Михайло Охендовський звинуватив представників опозиції у блокуванні роботи комісії:

"Якщо 7 членів ЦВК, виступаючи проти того чи іншого рішення комісії, будуть просто залишати зал, тим самим блокуючи роботу комісії і роблячи її засідання неповноважним, то комісія буде паралізована і не зможе прийняти жодного рішення".

Охендовський зазначив, що члени ЦВК намагатимуться знайти вихід із ситуації, що склалася, на нараді, яку в п'ятницю після зриву засідання скликав Шаповал.

Він також повідомив, що на нараді у четвер розглядався саме той проект постанови про закріплення членів ЦВК за областями, який у п'ятницю був прийнятий за основу.

За словами Охендовського, з цим проектом були згодні не всі члени ЦВК, "але ми домовилися, що всі зауваження будуть вноситися в установленому законом порядку через канцелярію".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...