Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Скандал у ЦВК розгорівся через конфлікт Тимошенко і Черновецького?

П'ятниця, 22 червня 2007, 22:16

У засіданні Центральної виборчої комісії оголошена перерва до 15.00 понеділка.

Про це повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело у ЦВК.

До порядку денного засідання в понеділок внесені ті ж питання, що й у п'ятницю – закріплення членів ЦВК за регіонами, створення державного реєстру виборців.

Як повідомлялося, у п'ятницю засідання ЦВК було двічі перерване через те, що 4 члени комісії, обрані за квотою опозиції, залишали засідання на знак протесту проти проекту рішення.

Відповідно до проекту, усі східні і південні регіони пропонувалося закріпити за членами ЦВК, обраними за квотою коаліції.

Як повідомило джерело, у ході робочої наради і засідання, яке послідувало за цим, членам ЦВК удалося частково досягти компромісу.

Однак потім секретар ЦВК Тетяна Лукаш (представник коаліції) внесла пропозицію поміняти округи, за якими закріплені Жанна Усенко-Чорна (місто Київ і Житомирська область) з округами, закріпленими за Адрієм Магерою (Львівська і Чернівецька області).

Усенко-Чорна і Магера - представники опозиції в ЦВК.

При цьому Лукаш заявила, що нібито це – побажання Магери, який на даний момент перебуває у відпустці і на засіданні був відсутній.

Для з'ясування ситуації з Магерою була оголошена перерва. У телефонному режимі було встановлено, що він "уперше про це (прохання про заміну округів) чує", сказало джерело.

Після перерви в засіданні глава ЦВК Володимир Шаповал запропонував Лукаш зняти свою пропозицію, однак вона заявила, що "повинна ще подумати".

Перед цим закріпити Київ не за Усенко-Чорною, а за Лукаш пропонував член ЦВК від коаліції Олександр Шелестов.

Як повідомило джерело, на тому, щоб Київ не був закріплений за Усенко-Чорною, яка представляє інтереси Блоку Юлії Тимошенко, нібито наполягає мер Києва Леонід Черновецький.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...