У Януковича знайшли в "соціалці" Ющенка тільки вибори

Субота, 23 червня 2007, 13:01

Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов вважає, що соціальні ініціативи президента, презентовані напередодні, нема сенсу розглядати, поки не будуть видані відповідні укази.

В даний час вони можуть розглядатися тільки в контексті майбутньої виборчої кампанії, заявив Толстоухов в інтерв'ю журналістам у суботу в Києві.

"До того ж, раніше була абсолютно нормальна практика, до того як такі укази виходять, вони проходять через міністерство, Кабінет міністрів, візуються і тоді це спільна відповідальність. У даному ж випадку це завжди буде розглядатися як перетягання каната - хто політично домінує", - заявив Толстоухов.

Він також підкреслив, що за 100 днів до виборів такі ініціативи президента можна розглядати виключно в контексті виборчої кампанії.

"Коли я дивлюся на екран і слухаю слова про те, що це не має ніякого відношення до виборів - я розумію, що це має саме безпосереднє відношення до виборів", - підкреслив Толстоухов.

Відповідаючи на питання про те, наскільки можлива реалізація таких соціальних ініціатив президента в бюджеті на наступний рік, Толстоухов підкреслив: "Зараз іде бюджетний процес".

"Загалом, по тому, як він йде, питання стоїть так: чи є в Україні той орган, що повинний це розглянути і затвердити. З точки зору указів президента його немає, з точки зору пропозицій, пріоритетів - він є. Мені здається, тут не все добре з логікою", - відзначив він.

За словами Толстоухова, український народ бачить, що Кабінет міністрів поступово і послідовно вирішує соціальні проблеми і йде "від меншого до більшого".

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко виступив у п'ятницю з цілим рядом соціальних ініціатив, зокрема, про підвищення мінімальної зарплати до 500 грн. з 2008 року, підвищення пенсій у 2008 році, про підвищення стипендій студентам до 1050 грн., про підвищення зарплат у бюджетній сфері.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування