Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Наступний головуючий ЄС не забуде про Україну

Субота, 23 червня 2007, 13:12

Під час свого головування у Євросоюзі у 2008 році Словенія буде розширювати східний вектор Європейської політики сусідства, зокрема вона готова активно співпрацювати з Україною.

Про це прем’єр-міністр Словенії Янез Янша заявив в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" напередодні свого робочого візиту в Україну, який відбудеться 27-28 червня.

"Під час нашого головування в ЄС ми плануємо займатися питаннями поглиблення та розширення східного вектора Європейської політики сусідства. Слов’янська країна Словенія зацікавлена насамперед розвивати відносини з Україною", - зазначив Янша.

За його словами, Словенія також готова допомагати Україні на шляху інтеграції до НАТО, зокрема, "проводячи різні візити та зустрічі, які допомагають закріпити ознайомлення з НАТО і його членами".

Коментуючи останні політичні події в Україні, словенський прем’єр-міністр зазначив, що наша країна знаходиться на перехідному етапі, "який на початку видається таким, що його хутко можна завершити, а наприкінці все свідчить про те, що шлях довгий і проникає в усі клітини громадського й економічного життя кожної країни".

"Словенія підтримує звернення Німеччини, країни, головуючої в ЄС, до всіх українських політичних лідерів, щоби вони поступово реалізували досягнутий компроміс згідно з європейськими цінностями", — заявив Янша.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: