Кириленко вважає, що КС дестабілізувався сам

Субота, 23 червня 2007, 19:09

Лідер партії "Наша Україна" В'ячеслав Кириленко вважає, що Конституційний Суд сам дестабілізував свою роботу.

"Сам Конституційний Суд дестабілізував свою роботу", - заявив Кириленко під час прес-конференції в Івано-Франківську в суботу.

Він пояснив, що в ньому є судді, які хотіли приймати рішення згідно з Конституцією "... й інша частина суддів, які хотіли приймати, на нашу думку, не безкоштовно, рішення відповідно до політичної кон'юнктури на виконання замовлень ... певних політичних сил".

Він вважає, що конфлікт у Конституційному Суді виник ще до початку розгляду подань відносно конституційності указів президента про позачергові вибори парламенту.

"Там зійшлися дві доктрини судочинства, дві доктрини підходу до судової присяги", - підкреслив він, відкинувши причетність опозиційних сил або президента до дестабілізації роботи Конституційного Суду.

"Сам Конституційний Суд у такому вигляді, у якому він є, на цьому етапі себе вичерпав", - вважає він.

У зв'язку з цим Кириленко акцентував увагу на необхідності судової реформи, прийняття законів про судоустрій і статус суддів і визначення нових вимог до них. "Треба починати великий і серйозний похід проти корумпованості української судової системи", - підсумував він.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування