Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аварію з Калиновським підлаштував Фірташ?

Понеділок, 25 червня 2007, 09:59

Брат Сергія Калиновського, пасинка власника "РосУкрЕнерго" Дмитра Фірташа, вважає, що аварію за участю Сергія, у результаті якої близько місяця тому загинули дві особи, міг організувати Фірташ.

"На мій погляд, у момент аварії машина мого брата була несправна. Сергієві охоронці можуть підтвердити, що за кілька хвилин до трагедії авто почало носити по дорозі, а потім неприродно розвернуло", - сказав Олександр Калиновський "Комсомольской правде в Украине".

При цьому він підкреслив, що на момент аварії "Серьожа був абсолютно тверезий", а пізніше, після дачі підписки про невиїзд, не намагався втекти, а хотів полетіти в Ізраїль на лікування, про що заздалегідь був попереджений слідчий, який дав на те "усну згоду".

"Напередодні аварії в біду ледь не потрапила моя дружина. У неї зламалася машина, і вона взяла мій спортивний "Бентлі"... Я їхав на своєму авто за нею і раптом побачив, що в "Бентлі" буквально відвалюється колесо!", - розповів також Олександр Калиновський.

За його словами, на СТО "сказали, що колесо хтось відкрутив".

"Я думаю, що організувати цю акцію міг Дмитро Фирташ, колишній чоловік моєї матері", - сказав він, відповідаючи на питання, хто намагається "розправитися" з ним і братом.

Брат Сергія Калиновського, який потрапив у скандальну аварію, впевнений, що це пов'язано з тим, що мати Калиновських вирішила вступити з Фірташем у судову майнову суперечку.

Олександр Калиновський також зазначив, що кілька років тому його мати підписала з Фірташем "мирову" угоду, за якою їй повинні були віддати 36 мільйонів доларів США і дві 4-кімнатні квартири в центрі столиці.

"Квартири він віддав одразу. Але виплатив тільки половину зазначеної в угоді суми. Ми намагалися вирішити це питання миром. Але нас і слухати ніхто не хотів. Погрожували, що розправляться зі мною і Серьожою", - сказав він.

На запитання, чи погрожував Фірташ йому особисто, Олександр Калиновський відповів: "Ні".

"Після втечі з родини він жодного разу не розмовляв з нами навіть по телефону. Ми спілкуємося з його помічниками. Але нас це не зупиняє. Ми вже звернулися в суд Великобританії з вимогою передати мамі 50% акцій бізнесу Дмитра Фірташа - близько 1,8 млрд євро", - повідомив він.

Як відомо, 30 травня BMW-кабріолет, за кермом якого знаходився Сергій Калиновський, урізався на великій швидкості в припаркований на узбіччі "Жигулі", у результаті чого водій "Жигулів" загинув на місці, а супутниця Калиновського, 25-літня Анастасія Бронникова, померла через 5 днів.

Сергій Калиновський одержав тяжкі травми і був шпиталізований у приватну клініку "Біофармтех", звідки два тижні тому, незважаючи на підписку про невиїзд, спробував виїхати в Ізраїль, але був затриманий в аеропорту "Жуляни" співробітниками правоохоронних органів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування