Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колишня дружина Фірташа хоче забрати в нього половину активів

Понеділок, 25 червня 2007, 10:35

Співвласник швейцарського трейдера RosUkrEnergo Дмитро Фірташ може бути залучений до судового процесу з колишньою дружиною, пише газета "Файненшл таймс".

Колишня дружина підприємця, 51-річна Марія Фірташ сказала газеті, що хоче одержати через суд 50-процентну частку в бізнесах колишнього чоловіка або грошову компенсацію.

Марія Фірташ вважає недостатньою отриману нею два роки тому від колишнього чоловіка компенсацію, яка, як вважається, складала кілька десятків мільйонів доларів, а саму цю угоду називає недійсною.

Вона стверджує, що відігравала основну роль у формуванні бізнесів колишнього чоловіка і на першому етапі вела їх самостійно. Потім вона зробила Фірташа комерційним директором і одружилася з ним в 1996 році.

Шлюборозлучний процес 42-річного Фірташа кидає тінь на його плани з консолідації активів, зазначає газета.

На минулому тижні Фірташ повідомив, що консолідував свої активи на балансі холдингу Group DF Ltd. (GDF, Британські Віргінські острови, BVI), який об'єднав активи з загальним виторгом приблизно в $4,6 млрд (за підсумками 2006 року).

Основними активами є 90-процентна частка Фірташа в Centragas AG (йому, у свою чергу, належить 50% у СП RosUkrEnergo), 100% угорського трейдера Emfesz, 90% у Ostchem Holding AG (хімічні підприємства в Центральній, Східній Європі і Центральній Азії), Zangas - підрядчик у будівництві нафтогазової інфраструктури, угорський нафтотрейдер EuroNit Kft.

Інвестиційні активи Фірташа і його проекти в галузі нерухомості в Україні (у Києві і Криму) на даний час реструктуризуються і також будуть включені до складу GDF.

За словами Фірташа, які приводяться в офіційному повідомленні, формування GDF у тому числі відбиває бажання групи мати більш ясну, більш цільну структуру її активів, яка здатна забезпечити платформу для доступу до більш конкурентноздатних умов фінансування, щоб підтримати амбітну експансію групи.

Передбачається, що надалі група може провести IPO.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...