Наміри компанії Ахметова опустили фондовий ринок?

Понеділок, 25 червня 2007, 11:46

Зниження індексу Першій фондовій торговельній системі (ПФТС) на минулому тижні пов'язано з інформацією про наміри "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) розмити частки міноритарних акціонерів у капіталі компанії "Дніпроенерго".

Так вважають експерти, опитані Комерсант-Україна і "Дело".

Як відомо, за тиждень індекс ПФТС знизився на 3,2% – до 1011,66 пункту, притому що протягом тижня він падав нижче недавно досягнутого бар'єра в 1000 пунктів.

Заступник директора торговельного департаменту ІК "Драгон Капітал" Денис Мацуєв пояснює падіння індексу на початку тижня негативними новинами відносно допемісії акцій компанії "Дніпроенерго".

"Претендентом на викуп емісії акцій є СКМ, щоб одержати блокуючий пакет акцій. Через це може відбутися размиття пакетів міноритарних акціонерів,– сказав фондовик.– Це була реакція ринку, у цілому котирування "Дніпроенерго" до середини тижня знизилися на 15 відсотків, потім виросли на 4 відсотки".

Такої ж думки дотримується директор інвестиційної компанії Dragon Capital Дмитро Тарабакін.

На минулому торговельному тижні лідерами росту котувань у Першій фондовій торговельній системі (ПФТС) стали акції Полтавського ГЗКа і "Мотор Січ", ціна покупки яких підскочила в середньому на 15%.

Ріст котувань акцій "Мотор Січ" (на 14,35%) пов'язаний з інформацією про розміщення на Франкфуртській біржі її другого пакета акцій у розмірі 5% за $175 за акцію. "Вони також будуть робити третій випуск восени за ціною 200 доларів за акцію,– додав пан Мацуєв.– Добре себе показали акції Ferrexpo і, природно, у ціні виріс Полтавський ГЗК (на 17,12%)".

Учасники ринку стверджують, що на цьому короткому торговельному тижні індекс ПФТС буде волатильним, але в цілому індикатор продовжить помірний ріст.

При цьому Денис Мацуєв прогнозує невеликий ріст цін на акції компаній металургійної і трубної галузі, хоча на минулому тижні акції металургійних компаній подешевшали: "Азовсталі" – на 2,16%, Єнакіївського металургійного комбінату – на 0,29%.

"Енергетика буде коливатися на цих рівнях – плюс-мінус два відсотки,– вважає Мацуєв.– 23 червня збори акціонерів 'Азовсталі' розглядали питання виплати дивідендів, тому на ринку з цими паперами будуть певні спекуляції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування