Площу перед стадіоном "Олімпійський" доведеться зачистити

Понеділок, 25 червня 2007, 14:18

Фінал чемпіонату Європи з футболу 2012 року проходитиме в Києві на НСК "Олімпійський".

Відповідне рішення було ухвалене у понеділок на нараді щодо забезпечення комплексного вирішення питань, пов'язаних із підготовкою проведення Євро-2012 у Києві, повідомляє УНІАН із посиланням на прес-службу віце-прем'єра Володимира Рибака.

Заслухавши в ході наради думки зацікавлених сторін, Рибак зазначив: "За основу ухвалено одне рішення: фінал чемпіонату Європи 2012 року з футболу проходитиме на НСК "Олімпійський".

"Ми не можемо поставити під сумнів цілого світу нашу можливість належним чином забезпечити проведення фінальної частини чемпіонату. Це наше обличчя, це імідж держави", - наголосив він.

Рибак переконаний у необхідності невідкладно цивілізованим шляхом вирішити всі питання, пов'язані з будівництвом навколо стадіону "з урахуванням інтересів забудовника і шляхів компенсації його витрат на будівництво".

"Саме про це я доповідатиму прем'єр-міністру й президенту", - зазначив Рибак.

У нараді взяли участь міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Віктор Корж, президент національного олімпійського комітету Сергій Бубка, представники дирекції НСК "Олімпійський" і ТОВ "Юджин" та ін.

Як відомо, ТОВ "Юджин" будує торгово-розважальний центр "Троїцький" на площі перед НСК "Олімпійський".

Раніше міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Корж заявляв, що уряд мав намір просити мера Києва Леоніда Черновецького розглянути можливість виділення ТОВ "Юджин" альтернативної ділянки з урахуванням його комерційних інтересів.

Керівництво УЄФА висловило серйозну стурбованість підготовкою Києва до Євро-2012, зокрема, невизначеністю ситуації навколо НСК "Олімпійський".

Реконструкція стадіону досі не почалася, що може істотно вплинути на оцінку підготовки України до Євро-2012. Проте головною проблемою УЄФА вважає будівництво на площі перед НСК "Олімпійський" торгово-розважального центру.

У свою чергу посол Польщі в Україні Яцек Ключковський вважає, що для фінального матчу Україна може вибрати стадіон у будь-якому місті, а не тільки в Києві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування