Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко проконсультувався зі спікером парламенту

Понеділок, 25 червня 2007, 15:07

Президент Віктор Ющенко у Стамбулі провів консультації зі спікером турецького парламенту Булєнтом Арінком.

Співрозмовники у понеділок обговорили політичну співпрацю в контексті інтеграції до ЄС, а також торговельно-економічне співробітництво та перспективи збільшення товарообігу між країнами.

Як повідомляє прес-служба президента, цього року товарообіг між Туреччиною та Україною склав 4,2 млрд. дол.

Також під час консультацій сторони зупинилися на важливих акцентах 15-го саміту Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС), зокрема на питаннях енергетичної співпраці та енергобезпеки.

Як відомо, 25 - 26 червня Ющенко перебуває з робочим візитом у Турецькій республіці для участі у саміті Організації Чорноморського економічного співробітництва з нагоди 15-ї річниці діяльності організації.

За результатами саміту глави держав та урядів країн-учасниць ОЧЕС мають ухвалити спільну декларацію.

У рамках саміту міністри закордонних справ держав ОЧЕС планують підписати меморандуми про взаєморозуміння щодо розвитку морських магістралей регіону ОЧЕС та про скоординований розвиток кільцевої автомагістралі навколо Чорного моря.

Заплановано, що 26 червня у Стамбулі президент виступить із промовою на відкритті конференції "Схід зустрічає Захід: нові кордони енергетичної безпеки".

Основну увагу Ющенко збирається приділити позиції України в актуальних проблемах енергетичної сфери, а також запропонувати шляхи їх вирішення і викласти переваги українського маршруту транспортування нафти до Європи з використанням трубопроводу Одеса-Броди.

Програмою робочого візиту заплановано проведення двосторонніх зустрічей президента України з президентами Туреччини Ахметом Сезеромта та Молдови Володимиром Вороніним.

Також глава української держави проведе зустріч із Вселенським патріархом Варфоломієм.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...