Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко дав Генпрокуратурі "наводку" на музей Пирогова

Понеділок, 25 червня 2007, 16:12

Президент Віктор Ющенко рекомендує Генпрокуратурі перевірити законність рішень Київської міськради щодо надання земельних ділянок в охоронній зоні державного музею народної архітектури та побуту в Пирогові.

Крім того він рекомендує вжити в разі необхідності в установленому порядку відповідних заходів реагування, зазначається в указі президента, що оприлюднений на сайті глави держави.

Документ видано "з метою забезпечення дальшого розвитку музею, збереження історико-культурної спадщини, створення належних умов для зберігання музейних експонатів, задоволення культурних потреб громадян".

Так, Кабінету міністрів Ющенко доручив розробити за участю Національної академії наук України та затвердити до 1 вересня 2007 року план заходів із забезпечення повноцінного функціонування та розвитку музею в Пирогові.

При цьому необхідно передбачити вирішення в установленому порядку питань щодо "реконструкції існуючих та будівництва нових об'єктів на території музею, необхідних для зберігання, демонстрування музейних експонатів, проведення науково-дослідних робіт".

Серед нагальних питань також називається "облаштування території музею, створення сучасної інфраструктури для відпочинку та обслуговування відвідувачів, посилення охорони музею, забезпечення його пожежної безпеки".

Зокрема, для посилення охорони передбачається "внести в установленому порядку пропозиції щодо надання держмузею народної архітектури та побуту України статусу національного".

Крім того необхідно "вжити в установленому порядку заходів щодо належного фінансування музею та передбачених цим указом заходів, залучення для зазначених потреб додаткових джерел".

Також Кабміну та Київській міськдержадміністрації доручено забезпечити вирішення до 1 серпня 2007 року відповідно до законодавства питань щодо:

"Впорядкування землекористування на території музею та прилеглих до нього територій, уточнення меж земельних ділянок інших землекористувачів, припинення незаконного користування земельними ділянками на території музею та в його охоронних зонах".

Також Ющенко доручив Кабміну та КМДА "розглянути питання щодо можливості розширення території музею за рахунок прилеглих до нього територій і посилити державний контроль за додержанням визначеного відповідно до законодавства режиму території музею".

"Державному комітету телебачення та радіомовлення забезпечувати широке висвітлення діяльності державного музею народної архітектури та побуту України, а також заходів, передбачених цим указом", - зазначається у документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування