Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Партії регіонів чекають від Турчинова самозречення

Понеділок, 25 червня 2007, 17:03

Член Партії регіонів Юрій Мірошниченко заявляє, що призначення заступника секретаря РНБО Олександра Турчинова на посаду керівника виборчого штабу БЮТ може свідчити про загрозу використання РНБО як адмінресурсу.

"Природно, призначення Турчинова на посаду першого заступника секретаря РНБО належить до кола повноважень президента", - нагадується в коментарі депутата.

"Однак суміщення Турчиновим посад першого заступника секретаря РНБО та керівника виборчого штабу БЮТ може свідчити про наміри використання цієї посади або функцій та компетенції РНБО в інтересах політичної боротьби однієї політичної сили", - вважає він.

"Обіймання заступником секретаря РНБО керівної посади у виборчому штабі однієї з політичних сил не виключає його заангажованості при реалізації своїх повноважень у роботі РНБО. А це, в свою чергу, суперечить закону про РНБО", - заявляє Мірошниченко.

Він наголосив, що заступник Турчинова по штабній роботі з власної ініціативи підняв питання про застосування останнім адміністративного ресурсу:

"Про наміри штабу БЮТ на чолі з Турчиновим спробувати застосовувати адмінресурс РНБО свідчить ще й той факт, що Вінський почав спростовувати таку ймовірність, навіть не чекаючи, власне, обвинувачень. Як то кажуть, на злодієві шапка горить".

Мірошниченко закликав Турчинова "довести свої наміри не використовувати потенціал РНБО у передвиборчій боротьбі шляхом складання з себе повноважень":

"Сподіваюсь, Олександр Валентинович зможе проявити свою демократичність, принциповість та моральність у достатній мірі, щоб все-таки скласти з себе повноваження першого заступника секретаря РНБО і поставити таким чином крапку в цій неоднозначній ситуації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування