У Мороза радять Ющенку зупинити повноваження Бога

Понеділок, 25 червня 2007, 19:31

Соцпартія вважає звернення глави секретаріату президента Віктора Балоги до Генпрокуратури з проханням оцінити дії спікера Мороза, визнанням незаконності власних дій.

Про це йдеться у коментарі СПУ, поширеному в понеділок.

"Прагнення через Генпрокуратуру вплинути на позицію Мороза - це акт політичного безсилля. Фактично визнання незаконності власних дій. Залишивши будь-які спроби хоч якось "прикриватися" законом люди Ющенко й він сам пішли по шляху узурпації влади", - зазначає прес-служба.

"У силовий сценарій захоплення влади відмінно вписується використання "арсеналу Генпрокуратури". Спочатку управління Держохорони, потім Внутрішні війська, які намагалися "нацькувати" на власний народ, тепер на черзі – ГПУ", - зазначається в повідомленні.

Водночас прес-служба зауважує, що Балога впевнений, що ГПУ має "впоратися з Олександром Морозом".

"Правда, головний секретар забув, що голова ВР- це не учасник його особистого кримінального угруповання, і подібні " залякування" на нього не діють. Хоча Балозі, не зайва річ, було б згадати про свою відповідальність за перешкоджання реалізації актів парламенту, прийнятих після 2 квітня 2007 року", - зазначається у повідомленні.

"Ющенко повільно, але впевнено досягає кінця своєї легітимності, оскільки за своїм розсудом позбавив правочинності КС, Кабмін і парламент. Йому залишилося ще припинити повноваження Бога й криза розв'яжеться", - зазначає СПУ.

СПУ також наголошує, що Ющенко "є головним порушником Конституції" і посилається на "аналіз, зроблений днями тимчасовою слідчою Комісією".

"Мова йде про юридичну відповідальність президента за невиконання посадових обов'язків - щоб уникнути її, Віктор Андрійович винайшов дуже "оригінальний спосіб" - знищити судову владу. А заодно - підчинити собі ГПУ, перетворивши її в кишеньковий орган, як це відбулося з СБУ й РНБО", - пояснює СПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування