Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко позбавив монополії "УкрГаз-Енерго"

Понеділок, 25 червня 2007, 21:11

Президент Віктор Ющенко зупинив дію окремих положень постанови уряду щодо зміни порядку забезпечення споживачів природним газом.

Відповідний указ Ющенко підписав в понеділок, повідомляє прес-служба президента.

"Беручи до уваги небажання Кабміну захищати інтереси українських підприємств на вітчизняному ринку природного газу президент указом зупинив дію окремих положень постанови Кабміну", - зазначається в повідомленні.

Постановою уряду було внесено зміни до порядку забезпечення споживачів природним газом, згідно з якими "УкрГаз-Енерго" отримало одноосібне право укладати договори на постачання та транспортування імпортного природного газу безпосередньо зі споживачами (окрім населення та підприємств комунальної теплоенергетики), що докорінно змінює схему руху грошових потоків на внутрішньому ринку газу.

У повідомленні зазначається, що в результаті дії постанови, обмежено підприємницьку діяльність газорозподільних (газотранспортних) підприємств, газорозподільні (газотранспортні) суб'єкти господарювання примушуються до пріоритетного укладення договорів.

Також в повідомленні зазначається, що в зв’язку з дією постанови, регіональні газорозподільні компанії своєчасно не отримують від ЗАТ "УкрГаз-Енерго" плату за надання послуг з його транспортування і, як наслідок, обмежують постачання природного газу окремим промисловим підприємствам.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго", користуючись своїм монопольним становищем, застосовує різні умови до рівнозначних угод із суб'єктами господарювання.

У повідомленні зазначається, що Ющенко неодноразово доручав уряду проаналізувати ситуацію на ринку природного газу, вжити заходів для виправлення ситуації, але Урядом ніяких заходів вжито не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування