Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кримінальні справи повертаються до Цушка

Вівторок, 26 червня 2007, 08:22

Генеральна прокуратура оскаржила рішення Печерського райсуду, яким були скасовані постанови про порушення кримінальних справ, пов'язаних із захопленням будинку Генпрокуратури.

Як повідомляє газета "Комерсант-Україна", апеляційна заява була підготована і подана відділом нагляду над розслідуванням кримінальних справ слідчими ГПУ.

Розглядати апеляцію буде Апеляційний суд Києва.

Прес-служба Генпрокуратури в понеділок відмовилася від офіційних коментарів з цього приводу, не підтвердивши і не спростувавши інформацію про оскарження справ.

Колишній в. о. генпрокурора Віктор Шемчук, що довідався про рішення Генпрокуратури від журналіста, вбачає в діях ГПУ підтвердження своєї правоти.

"Ці справи були порушені законно й обґрунтовано. Оскарживши рішення Печерського райсуду, Генпрокуратура тим самим підтвердила їхню законність", - упевнений Шемчук.

Як відомо, адвокати міністра внутрішніх справ Василя Цушка оскаржили порушення чотирьох кримінальних справ, пов'язаних із захопленням будівлі ГПУ 24 травня.

Справи були порушені за вказівкою Шемчука, який на той момент виконував обов'язки генпрокурора.

Печерський райсуд скасував постанови ГПУ на підставі того, що при порушенні справ не була проведена відповідна дослідча перевірка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування