В УЄФА не задоволені рівнем підготовки Києва до Євро-2012

Вівторок, 26 червня 2007, 09:10

Керівник УЄФА Мішель Платіні занепокоєний рівнем підготовки Києва до Євро-2012.

Кабінет міністрів повідомив, що фінал Євро-2012 пройде на столичному стадіоні "Олімпійський", відзначає "Німецька хвиля".

Однак експерти зазначають, що через будівництво торгово-розважального центру біля стадіону можуть виникнути проблеми, тому що вхід на стадіон буде частково заблокований.

За словами Платіні, проводити фінал європейського змагання не можна, поки не забезпечать шляхів евакуації глядачів зі стадіону.

Оргкомітет кубку у понеділок провів перше засідання, однак віце-прем'єр Володимир Рибак зазначив, що остаточне рішення буде за прем'єр-міністром.

У той же час, газета "Дело" у вівторок пише, що за три місяці підготовка до проведення чемпіонату Євро-2012 не зрушилася з "мертвої точки".

За час, що залишився, Україна має привести в належний стан 7 стадіонів, з яких для 3 навіть не відведені земельні ділянки.

Як зазначає видання, одна з проблем – будівництво нових і реконструкція існуючих готелів. Для цього потрібно інвестувати понад 6 млрд. грн.

Найгірший стан справ у Дніпропетровську, Одесі й Донецьку. Там необхідність у відновленні номерного фонду найвища. "Активності з боку інвесторів як не було, так і немає", - сказав на умовах анонімності один із чиновників.

У Києві ситуація краща: для вболівальників може бути побудований житловий мікрорайон, квартири в якому після спортивного форуму продадуть молодим сім’ям.

У свою чергу, Міністерство сім’ї, молоді та спорту пропонує в кожному місті, яке приймає чемпіонат, побудувати від 50 до 73 п'ятизіркових готелів.

Про свою готовність побудувати їх уже заявили компанії "ХХI Сторіччя", яка підписала договір із французькою мережею Accor, і VS Energy International Ukraine, що працює в Україні під брендом Premier Hotels.

Між тим, щоб привести в нормальний стан аеропорти України, необхідно 3,5 млрд. грн., відзначає видання.

За словами міністра транспорту і зв'язку Миколи Рудьковського, реконструкція злітних смуг буде фінансуватися державою, а термінали – місцевими органами влади.

Міністр регіонального розвитку і будівництва Володимир Яцуба заявив, що інфраструктура буде будуватися за рахунок приватних інвесторів. "Усе, що відноситься до футболу, ми забезпечимо. А от як розселити туристів, будуть вирішувати інвестори", - зазначив він.

Як відомо, до чемпіонату Європи в Україні побудують три нові футбольні арени – у Донецьку, Дніпропетровську та Львові.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування