Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога поставив "маленьких, але гордих" костенків і тарасюків на місце

Вівторок, 26 червня 2007, 10:58

Голова секретаріату президента Віктор Балога закликає майбутніх учасників мегаблоку демократичних сил відмовитись від дискусій про квоти у виборчому списку і посади.

На думку Балоги, об’єднання демократичних сил на позачергових парламентських виборах "повинно ґрунтуватися на цінностях суспільства і держави, а не з мотивів задоволення чиїхось владних чи кар’єрних амбіцій".

"Тому нині варто вести переговори про чітке визначення ідей, які майбутній мегаблок запропонує виборцям, а не про квоти у виборчому списку чи посади у новообраній Верховній Раді й уряді", - заявляє він, повідомляє прес-служба президента.

Балога критично висловився щодо позиції окремих політиків, які першим пунктом порядку денного формування нового блоку ставлять "другорядні вимоги щодо кількості списочних місць або чиновницьких портфелів у Кабінеті Міністрів".

На його думку, "дещо нервові заяви" про склад першої десятки списку та лідерство у блоці "спотворюють уявлення про справжню мету об’єднання демократичних сил".

"Вони йдуть єдиним фронтом на вибори для того, щоб якісно змінити розстановку сил у парламенті, збільшити відсоток демократії у роботі Верховної Ради, очистити її від накипу зради та корупції. Тому завданням номер один зараз має стати визначення чітких цілей і донесення ідей до кожного виборця", - сказав Балога.

Керівник президентського секретаріату нагадав, що Віктор Ющенко пропонував широке демократичне об’єднання ще у 2002 році.

"Досвід двох виборчих кампаній протестував цю ідею на правильність. Нині вже ніхто не сумнівається в необхідності її втілення", - сказав він.

Балога застеріг лідерів політичних сил, які формують демократичний мегаблок, від "вторинності у мотивах і діях".

"Зараз потрібно вже діяти з розрахунком на довготривалу перспективу. Час гордих партій-одиначок невпинно відходить у минуле. Новий демократичний блок – це прообраз майбутньої єдиної потужної сили, яка буде переконаним провідником ідей демократії та розвитку країни. Ті партії, які не готові влитися до цієї сили, ймовірно, не можуть і претендувати на місце в мегаблоці. Це об’єктивна вимога, і в її основі лежить аналіз реалій, а не примхи чи здогадки. Такий підхід і має визначати характер дискусій про засади створення мегаблоку", - сказав він.

Як відомо, раніше лідер УНП Юрій Костенко заявляв, що "Правиця" претендує на 30% місць у мегаблоці. Водночас лідер Народного руху Борис Тарасюк заявляв, що "Правиця" претендує на 21% місць у блоці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування