"Чесні і шляхетні" судді скаржаться, як всі їх кривдять

Вівторок, 26 червня 2007, 12:02

Голова Ради суддів України Петро Пилипчук заявляє про спроби політиків втручатися у здійснення правосуддя.

Про це він заявив, виступаючи з доповіддю на позачерговому VIII з'їзді суддів України, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За словами Пилипчука, політична криза і правовий нігілізм загострили проблеми в правосудді, призвели до спроб утручання політиків у здійснення правосуддя.

Пилипчук заявляє, що політики намагаються впливати, тиснути на суддів, долучати їх до політичної боротьби, використовувати суддів і суди у власних цілях.

За його словами, останнім часом всі стали свідками спроби руйнування інституту Конституційного Суду.

Пилипчук також відзначив, що навіть президент України дозволяє собі називати певний судовий процес фарсом, а судові рішення - неконституційними.

За словами Пиличука, зі свого боку, міністр юстиції, будучи стороною в судовому розгляді, також дозволяє собі на грані нормативної лексики коментувати й оцінювати рішення суду.

З огляду на вищезгадане, Пилипчук висловив переконання, що сьогодні судді України повинні заявити про те, що судова галузь влади залишається самостійною і незалежною.

Він закликав суддів бути об'єктивними у своїй роботі, не піддаватися на спроби тиску будь-якими методами з боку політичних сил, а діяти керуючись винятково законами України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування