Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович відклав переговори про газ, щоб не втратити виборців

Вівторок, 26 червня 2007, 12:07

Перенесення нинішнім урядом переговорів із Росією щодо ціни газу з червня на жовтень має єдине обґрунтування – "відтягнути оприлюднення невтішної для громадян інформації про підвищення ціни на післявиборчий період".

Про це заявив у середу лідер ПРП Віктор Пинзеник, коментуючи на прохання журналістів останній візит Віктора Януковича до Москви, після якого уряд заявив про перенесення переговорів на жовтень 2007 року, повідомляє прес-служба ПРП.

"Нинішній уряд і Партія регіонів приховують свою неспроможність відстояти позицію України у переговорах щодо прийнятної ціни, тому, боячись падіння рейтингу, переносять озвучення підвищеної ціни на період після виборів 30 вересня", - відзначив Пинзеник.

Екс-міністр фінансів назвав таку поведінку уряду безвідповідальною.

"Переговори перед самим опалювальним сезоном несуть загрозу більших поступок з українського боку, що негативно вплине на ціну газу для громадян після виборів, - зазначив Пинзеник.

Він також підкреслив, що "це також ускладнить прийняття бюджету, адже для формування бюджету у вересні необхідно знати ціну газу - від неї залежать показники темпів розвитку економіки (ВВП), рівень інфляції, обсяг ресурсів на житлово-комунальні послуги й субсидії, які закладаються у бюджет".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...