На проходження в десятку мегаблоку конкурс - 3 людини на місце

Вівторок, 26 червня 2007, 13:12

На місця в першій десятці списку мегаблоку демократичних сил претендують 20-30 кандидатів, заявляє лідер "Нашої України" В'ячеслав Кириленко.

"На щастя, зараз на місця в десятку претендують 20-30 людей, відомих всій Україні. У ній можуть і повинні бути, приміром, Ольга Герасим’юк, Микола Катеринчук, Святослав Вакарчук, Лілія Григорович, Віталій Кличко і, безумовно, представники "Української правиці", - сказав Кириленко в інтерв'ю "Экономическим известиям".

"Остаточне рішення буде ухвалювати з'їзд блоку, і хтось з тієї версії десятки, озвученої Віктором Балогою, безумовно, залишиться на своїх позиціях", - додав він.

Відповідаючи на питання про можливість внесення до списку секретаря РНБО Івана Плюща, Кириленко сказав:

"Іван Степанович, хоч і безпартійний, але, цілком можливо, він буде кандидатом у народні депутати".

Водночас, за його словами, "Наша Україна" наполягає на тому, щоб посади в майбутньому уряді або Верховній Раді між учасниками мегаблоку були розподілені після виборів.

"Справа в тому, що "Наша Україна" не схильна ділити шкіру неубитого ведмедя... Ділити зараз посади недоцільно. Ми пропонуємо спочатку створити блок, активно відпрацювати передвиборну кампанію, потім діяти відповідно до договору про об'єднану опозицію між "НУ" і БЮТ. Хто з цих двох блоків набере більш високий відсоток на виборах — той і буде претендувати на висунення свого кандидата на посаду голови уряду", - сказав Кириленко.

"Далі по черзі будуть вноситися кандидатури на посади у виконавчій владі у співвідношенні 50 на 50. Усередині блоку ми погодимо кадрові питання після виборів", - додав він.

Водночас Кириленко висловив упевненість в тому, що мегаблок буде створений.

"Угода про створення мегаблоку НСНУ — "Народна самооборона" — "Правиця" уже парафована, як і квоти у виборчому списку. Блок більше є, ніж його нема", - сказав він.

Говорячи про назву майбутнього блоку, Кириленко сказав, що в ньому будуть присутні слова "Наша Україна", "причому на першому місці".

"Ми, разом з тим, готові до компромісів у цьому питанні. Готові до того, щоб у назві блоку звучали також назви наших партнерів — "Народної самооборони" і "Української правиці", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...