Янукович готує свої зміни до Конституції

Вівторок, 26 червня 2007, 14:21

Прем'єр-міністр Віктор Янукович має намір виступити з ініціативами по внесенню змін до Конституції, зокрема, що стосується єдиного формування Кабінету міністрів, а також змін системи місцевого самоврядування.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок міністр юстиції Олександр Лавринович.

"Наскільки мені відомо, прем'єр-міністр буде виступати з ініціативою, щоб такий проект готувався у Верховній Раді спеціальною конституційною комісією за участю представників президента України, представників судової влади і діячів науки по Конституції", - заявив він.

Лавринович підкреслив, що наступні зміни Конституції повинні містити в собі зміни, які стосуються місцевого самоврядування, зокрема, їх функції не повинні привласнюватися центральними органами влади.

Крім того, міністр підкреслив, що Кабінет міністрів є "колегіальним органом", який несе відповідальність за справи в Україні.

"Наскільки мені відомо, одна з пропозицій прем'єра полягає в тому, щоб була забезпечена єдність у підходах формування Кабінету міністрів, і не створювалася можливість змагання. Якщо не протистояння в середині уряду, - заявив Лавринович.

"Що стосується виборчої системи, зафіксованої в Конституції, прем'єр-міністр пропонує реформувати виборчу систему таким чином, як працюють вони в країнах, де є пропорційна система, - перейти до системи регіональних відкритих списків, щоб обирали не тільки політичну силу, але й носіїв ідей цієї політичної сили", - підкреслив Лавринович.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування