Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вища рада юстиції проголосила свою незалежність

Вівторок, 26 червня 2007, 14:38

Глава Вищої ради юстиції Лідія Ізовітова спростовує обвинувачення суддів у тиску на них з боку ВРЮ.

"Нас обвинувачують безпідставно. Коли буде такий закон (за яким ВРЮ матиме повноваження призначати і звільняти суддів на адміністративні посади), коли він вступить у дію, тоді ми будемо призначати", - сказала Ізовітова у вівторок в інтерв'ю журналістам.

Вона підкреслила, що такі обвинувачення з боку суддів не мають правових підстав.

Разом з тим глава ВРЮ підкреслила, що Вища рада юстиції дійсно проводить перевірку дій суддів, що зупинили дію указу президента, "тобто взяли справи до розгляду не по своїй компетенції".

Також, за її словами, ВРЮ розглядає дії тих суддів, "які заборонили чинність закону..., які помилилися, вважаючи, що вони працюють не в судах загальної юрисдикції, а в Конституційному суді".

Ізовітова підкреслила, що Вища рада юстиції є незалежним колегіальним органом, і кожний із членів ВРЮ ухвалює рішення самостійно.

Крім того, глава ВРЮ спростувала політичну заангажованість Вищої ради юстиції, відзначивши, що раду обвинувачують, не називаючи конкретних партій.

"Я б хотіла все-таки почути від Петра Пилиповича (глави Ради суддів, першого заступника голови Верховного суду України Петра Пилипчука). Навіть якщо він навішує політичні ярлики, то цей ярлик треба зробити кольоровим (тобто називати конкретні партії, від яких нібито йдуть розпорядження відносно суддів)", - підкреслила вона.

Раніше, виступаючи на з'їзді суддів, глава Верховного суду України Василь Онопенко негативно охарактеризував рішення про надання Вищій раді юстиції повноважень у частині призначення і звільнення суддів.

Аналогічні думки висловили виступаючі на з'їзді глава Ради суддів, перший заступник голови Верховного суду України Петро Пилипчук, глава Вищого адміністративного суду України Олександр Пасенюк.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування