Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Черновецького обіцяють знизити ціну за паркування

Вівторок, 26 червня 2007, 16:08

Єдиним оператором з паркування транспортних засобів, стягнення паркувального збору та виготовлення єдиних абонементних талонів на паркування в Києві визнано КП "Київтранспарксервіс".

Таке рішення було прийнято сьогодні на сесії Київради, повідомляє УНІАН.

Згідно з документом, у Києві планується до 1 жовтня поточного року також напрацювати комплексну програму "Єдиний паркувальний простір міста Києва". Розробкою програми доручено зайнятись КМДА та "Київтранспарксервісу".

Реклама:

У рішенні наголошується на необхідності збільшення місць для паркування та належного облаштування парковочних майданчиків; переходу на безготівковий розрахунок; будівництва наземно-підземних паркінгів; унормування та організації паркування на прибудинкових територіях; визначення місць для паркування для осіб з обмеженими можливостями, велосипедистів, мотоциклістів тощо.

Фінансування розробки програми буде забезпечено за рахунок коштів бюджету міста, передбачених на організацію дорожнього руху.

У рішенні зазначається також, що важливою складовою програми "Єдиний паркувальний простір міста Києва" має стати реалізація інвестиційної програми.

ВІДЕО ДНЯ

За попередніми розрахунками, для реалізації інноваційних проектів, згідно з документом рішення, необхідно 35-40 млн. грн. Термін їх окупності 2-2,5 роки. Розрахункові щорічні надходження при існуючих 18 тис. паркомісць можуть становити 90-100 млн. грн.

В.о. заступника голови КМДА Іван Салій, коментуючи рішення Київради, зазначив, що до цього часу в Києві діяли 10 районних парксервісів та 1 міський.

За його словами, у міської влади є претензії до роботи районних парксервісів, зокрема, в частині того, що вони не впроваджують інноваційні технології та не відреагували на результати моніторингу їхньої роботи, в результаті чого було виявлено вдвічі більшу кількість машиномісць на паркувальних майданчиках.

Саме тому було прийнято рішення про створення міського "Київтранспарксервісу", який буде єдиним оператором, випускатиме талони на безготівкову оплату та реалізуватиме їх через райпарксервіси.

Салій зазначив, що за досягнутими домовленостями з районами, районні парксервіси продовжують свою роботу як юридичні особи, але при цьому чітко дотримуються прийнятих Київрадою рішень та рішень міської влади.

Він також повідомив журналістам, що в середу на робочій нараді в управлінні транспорту буде оприлюднено нові тарифи за паркування в столиці.

"Нові тарифи буде знижено, а не підвищено. Бо понаписували про 30 грн. і так далі… Вони будуть коливатись 3-5-7 гривень", - сказав Салій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування