Міліція чекає "навали" Дня Конституції, випускних і "Таврійських ігор"

Вівторок, 26 червня 2007, 17:09

Для охорони громадського порядку під час свят наприкінці червня будуть залучені 13 тисяч працівників міліції.

Про це після наради керівництва МВС заявив заступник міністра внутрішніх справ – начальник міліції громадської безпеки Василь Фатхутдінов, повідомляє прес-служба відомства.

Планується, що у більш як 500 населених пунктах пройдуть 630 масових заходи. Найбільше їх відбудеться у Дніпропетровській області - за участю 125 тисяч осіб, Криму - 43 тис., Полтавській - 35 тис., Одеській - 25 тис. осіб.

Також на вихідні буде організовано посилений супровід всіх без винятку пасажирських поїздів, які прямують в будь-який куточок України.

Особливе навантаження випадає на столицю. Міліція охоронятиме громадський порядок під час проведення численних масових заходів, які проходитимуть в Києві.

Лише у випускних вечорах в 360 навчальних закладах візьмуть участь понад 22 тисячі випускників з 1080 класів. А 29-30 червня в Києві на НСК "Олімпійський" пройдуть "Таврійські ігри".

"Чогось особливо нового під час охорони громадського порядку під час проведення масових заходів ми не запроваджуємо. Основний акцент робимо на добросовісне, чесне, сумлінне виконання своїх обов'язків кожним працівником міліції", - сказав Фатхутдінов.

Контролюватимуть роботу працівників міліції на місцях мобільні групи з МВС та обласних управлінь, які перевірятимуть якість цієї роботи.

"У тісній взаємодії з працівниками міліції за відшліфованою протягом багатьох років схемою взаємодії" охоронятимуть громадський порядок і військовослужбовці внутрішніх військ.

Водночас під час проведення "Таврійських ігор" людей у формі на стадіоні буде небагато. Однак це свідчить не про послаблення охорони, а про нові форми її організації, зазначають у МВС.

"Між секторами працівників міліції взагалі не буде, натомість правоохоронці в основному працюватимуть на підходах до стадіону, вилучаючи людей, які порушують громадський порядок, не допускаючи пронесення до "Олімпійського" заборонених предметів тощо", - пояснюється у повідомленні.

"Спільно з організаторами "Таврійських ігор" охорону громадського порядку під час їх проведення будуть забезпечувати півтори сотні міліціонерів київського гарнізону, залучати правоохоронців з інших місць поки що потреби не виникає", - додають у відомстві.

Нарада в Міністерстві внутрішніх справ відбулася під головуванням виконуючого обов'язки міністра Михайла Корнієнка за участю заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій Валерія Бевза та заступника командувача внутрішніх військ Миколи Мишкіна.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування